Warmtepomp voor grote gebouwen

Warmtepompen met grotere vermogens

Ook voor warmtepompen met grotere vermogens kunt u bij ons terecht. Vanaf 40 kW zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kunt u de restwarmte van water uit productiesystemen of  uit sanitair warmwater gebruiken om te verwarmen.  

Ook voor het koelen van proceswater kunt u een warmtepomp gebruiken. Dit is een véél efficiëntere manier dan de klassieke koeltoren, vooral wanneer de onttrokken warmte ergens anders gebruikt moet worden om te verwarmen. Dit leidt tot een daling van de energiefactuur met maar liefst 40 tot 50%! Ook uw CO2 uitstoot daalt, wat u kan helpen bij het behalen van milieu- en kwaliteitszorgcertificaten, om maar te zwijgen over de imagoboost uw bedrijf hiermee krijgt. Aarzel niet en vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan. 

BEO-veld (Boorgat Energie Opslag)

Ook voor de aanleg van een BEO-veld kunt u bij ons terecht. Hierbij wordt een veld met boringen aangelegd. In de zomer slaat u de warmte van binnen in de bedrijfsgebouwen op in de ondergrond. Het koudere water uit de ondergrond gebruikt u dan om uw gebouw te koelen

 

In de winter haalt de warmtepomp die energie terug uit de de ondergrond.