Speciale toepassingen

  • Warmtepompboilers

Met een warmtepompboiler  kunt u de omgevingswarmte opvangen(vb uit uw kelder). Deze warmte wordt gebruikt om water op te warmen. Met de afgekoelde lucht kunt u vervolgens een ruimte koelen (uw kelder dus). Bij dit principe wordt 2/3 van de energie die nodig is om te verwarmen onttrokken aan lucht. Hierdoor kunt u tot 70% besparen t.o.v. puur elektrisch.

  • Zwembadwarmtepompen

Warmtepompen worden ook heel vaak bij zwembaden toegepast. Deze manier van verwarming is tot 6 keer zo efficiënt in vergelijking met een reguliere elektrische verwarming. Hierbij kunt u bij de verwarming van een buitenzwembad veel energie besparen. Hierbij kiest u best voor een degelijke zwembadwarmtepomp met een hoog rendement. De winst zit veeleer in de energiebesparing en in de duurzaamheid van de installatie dan in de aankoopprijs. Het zwemseizoen kan je hier merkbaar langer maken.

  • Vloerverwarming

Met uw warmtepomp kunt u  water voor vloerverwarming opwarmen. Hiervoor is een warmtepomp IDEAAL.Voor bijkomende informatie hieromtrent verwijzen wij u graag naar het menu “verwarming” op deze website. Klik vervolgens op “vloerverwarming” om de specifieke informatie over vloerverwarming te lezen.

  • Appartementen

Warmtepompen worden ook vaak in appartementen geplaatst. Het voordeel hiervan is dat er vrij eenvoudig en goedkoop verwarmd en gekoeld kan worden. Voordeel hierbij is dat aardgaslekken niet meer kunnen voorkomen. Ook bij verkoop van de appartementen kunt u voordeel halen: u kunt namelijk een hogere prijs vragen voor uw appartement om uw appartement ecologisch beter is en reeds van duurzame verwarmingstechniek voorzien is.