Schoorstenen

 

Oude gebouwen aan de kust hebben allemaal problemen met hun schoorstenen, de huidige comforteisen liggen immers veel hoger dan in de jaren '60. Wij bieden duurzame kwaliteits-oplossingen voor het hele gebouw.

Probleemoplossing voor dergelijke gebouwen zijn op maat , en kunnen wij U aanbieden.

 schoorstenen

Wij zijn plaatsen schoorstenen volgens het CLV-principe. Bij woningen en appartementsgebouwen waar meerdere gesloten of afgedichte verwarmingstoestellen op een gemeenschappelijk kanaal aangesloten zijn zorgt dit systeem voor een gecombineerde luchttoevoer en verbrandingsafvoer van de verschillende ketels. Dit is mogelijk door een parallel aangesloten dubbel kanaal, die bestaat uit een binnenbuis voor de afvoer van verbrandingsgassen en een buitenbuis voor de toevoer van verse buitenlucht. Dit is een statisch geheel die de goede doorstroming verzekerd door het principe van stijgende warmte en door de gedwongen afvoer via de ventilatoren ingebouwd in de CV-ketels zelf.

schoorsteen

Veiligere verbranding met hoger rendement

Het volledige verbrandingscircuit is geïsoleerd van de leef- en woonruimtes. Er wordt namelijk geen lucht onttrokken uit de woning. Ook de verbrande gassen komen niet in de woning terecht. Het verbrandingstoestel kan dus gerust in een gesloten ruimte geplaatst worden. Doordat er verse lucht van buiten naar binnen komt stijgt het rendement van de verbranding.

Vraag vrijblijvend om meer informatie.