FAQ

Veelgestelde vragen

 

Help! Ik heb een groot waterlek!

Snel uw hoofdkraan van de watermaatschappij dichtdraaien. Onmiddellijk het water opkuisen om schade te voorkomen.

Warmtepompen goedkoper?

Een warmtepomp kost niet noodzakelijk meer dan een traditioneel verwarmingssysteem. En de eventuele meerprijs wordt snel terugverdiend omdat u veel minder energie moet aankopen. Bovendien is een goed afgestelde warmtepomp onderhoudsvrij en heeft de installatie een levensduur van ongeveer 20 jaar. U heeft ook geen schouw of mazouttank meer nodig, waardoor u opnieuw kosten spaart.
Ook het E peil van Uw woning daalt vele punten, waardoor uw premiebedragen snel stijgen... 

Nemen designradiatoren meer ruimte in beslag?

Designradiatoren worden meestal verticaal opgesteld. Een gewone radiator is vaak breed en laag, designradiatoren zijn doorgaans smal en hoog en veel minder diep. Ze zijn dus vaak ruimtebesparend.

Wat moet ik doen als ik mijn verwarming hoor brubbelen?

1. Schakel de verwarmingsinstallatie uit.

2. Ontlucht de leidingen (druk eerst op 1.5 bar zie hieronder "systeem bijvullen")

 • Draai één voor één de ontluchtingsventielen open tot er water uitkomt, handig is om een vod bij de hand te hebben
 • doe dit systematisch van de benedenverdieping naar boven toe
 • na de leidingen ontlucht je ook het expansievat.

3. Systeem bijvullen.

 • Controleer of de druk hoog genoeg is. De optimale werkdruk verschilt van systeem en is minimum 1bar, ideaal meestal 1.5 bar. Vele gastoestellen schakelen uit bij een druk onder 1bar.
 • Indien te lage druk : draai de bijvulkranen open tot de gewenste druk bereikt is . Vergeet niet beide kranen achteraf weer dicht te draaien!

4. Verwarmingsinstallatie opnieuw opstarten (hoofdschakelaar aan).

Waarom komt de ene radiator niet warm en de andere wel?

Hoogstwaarschijnlijk zit het pinnetje van de thermostatische kraan vast.

Draai de kop van de kraan af.

 1. Tik op het pinnetje dat zich centraal bevindt. Als dit pinnetje door de achterliggende veer vooruit geduwd wordt, dan is de kraan open. Soms gebeurt het na de zomer dat de kraan dichtkleeft. Tikken op dit pinnetje kan dit verhelpen. OPGELET! NIET UITTREKKEN anders loopt er water uit de kraan.
 2. Indien het pinnetje uitschiet is de kraan open en moet het verwarmingselement warm worden als de verwarming aan staat.
 3. Enkele keren het pinnetje heen en weer bewegen en eventueel smeren voorkomt opnieuw blokkeren 

Herken veelvuldig voorkomende cv ketel storingen

Om snel tot de oorzaak van een CV storing of verwarming storing te komen, hebben we hieronder een aantal mogelijkheden opgesomd.Indien u namelijk zelf het probleem achterhaalt, kunnen wij u wellicht makkelijker en sneller van dienst zijn bij het oplossen van uw storing.

Wat kan ik zelf controleren bij een CV storing?

Er zijn een aantal punten die u zelf kunt controleren, zo voorkomt u dat u onnodig lang in de kou of zonder warm water komt te zitten. Het is mogelijk dat u de ketel storing zelf kan verhelpen.

 1. Controleer of de gaskraan openstaat. Zo nee, deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten of ontsteken)
 2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet, stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten of ontsteken)
 3. Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat hoger zetten.
 4. Controleer de zekering/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze niet uitgevallen of uitgeschakeld, dit herstellen en het toestel terug starten (resetten of ontsteken)
 5. Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kraan goed dicht, indien de kraan drupt zal de ketel geen warmte afgeven aan de radiatoren. 
 6. Controleer de druk van de CV: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2 bar staan. Zo niet, bijvullen tot de juiste druk. (zie hierboven)
 7. Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig). Deze is van belang bij een bezoek van onze technieker.
 8. Heeft uw toestel een "resetknop", dan kunt u het toestel resetten door op de knop te drukken (zie gebruikershandleiding van het toestel)
 9. Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig). Zo niet, steek de waakvlam aan.
 10. Indien het toestel nog in storing is, dan kunt u best contact opnemen met ons.